Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.
Koronnymi elementami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy relacje dają winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W dowolnym lub też razie, istnieje wielka ilość substancji w winogronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są aktualne w znikomych ilościach (ocenianych w pewnych momentach w milionowych cząstkach). Wszelkie te substancje dają winogronom charakterystyczny smak, określany, jako smak kluczowy. Smak podstawowy cechuje każdą formę winorośli. Większa część składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki grona. Wskutek tego ważne jest, żeby tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas kiedy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, jednakowoż inny bukiet.
1. Produkty
2. Informacje
3. Instrukcje
4. Kontynuuj
5. Znajdź więcej